Το δίκτυο GWM και το 1ο Συνέδριο Ελληνίδων Γυναικών στα Μαθηματικά

Το δίκτυο Greek Women in Mathematics είναι μία ένωση Ελληνίδων γυναικών μαθηματικών που εργάζονται στην Ελλάδα, στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, στην εκπαίδευση (οποιασδήποτε βαθμίδας) ή σε οποιονδήποτε άλλον οικονομικό /  τεχνολογικό / βιομηχανικό τομέα ή οργανισμό. Έχει ως στόχο την ενθάρρυνση νέων γυναικών για ενασχόληση με τα Μαθηματικά, τη στήριξη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του γυναικείου φύλου στον μαθηματικό και τον ευρύτερο επιστημονικό κόσμο, την οργάνωση δραστηριοτήτων σχετικών με τα Μαθηματικά, καθώς και τη διάδοση ανακοινώσεων και εξελίξεων επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Το GWM ξεκίνησε από μια ομάδα ακαδημαϊκών γυναικών στα Μαθηματικά και απευθύνεται σε οποιαδήποτε και οποιονδήποτε που αγαπά τα Μαθηματικά, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, και επιθυμεί να στηρίξει τους παραπάνω στόχους.  

 Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι το δίκτυο GWM και ο Τομέας Μαθηματικών της ΣΕΜΦΕ-ΕΜΠ διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο Ελληνίδων Γυναικών στα Μαθηματικά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 & 12 Ιουλίου στο ΕΜΠ, με την υποστήριξη του ΕΜΠ, του Onassis Scholars’ Association και του Κληροδοτήματος Χ. Παπακυριακόπουλου.

 Ομιλήτριες Συνεδρίου: Βλασίου Μαρία, Γκέκα Εύη, Ζαριφοπούλου Θάλεια, Ηλιοπούλου Μαρίνα, Καραλή Γεωργία, Καραφυλλιά Χριστίνα, Κώστα Δήμητρα, Μαρκάτου Μαριάνθη, Νεστορίδη Εβίτα, Παναγιώτου Ελένη, Παπαγεωργίου Έφη, Χαραλάμπους Νέλια, Χαυλή Ειρήνη και Χριστοφόρου Κλεοπάτρα.

 Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διεξαχθεί στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Προκλήσεις και Προοπτικές για τις Ελληνίδες Γυναίκες στα Μαθηματικά».

Συμμετέχουν: Εμίρης Γιάννης, Ζαριφοπούλου Θάλεια, Κολουντζάκης Μιχάλης, Κονοφάγου Ελίζα, Μπαριάμη Σοφία, Πόταρη Δέσποινα και Φαρμάκη Βασιλική.

Επίσης θα παρουσιαστεί η έκθεση "Women of Mathematics throughout Europe: A gallery of portraits" για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου:

https://sites.google.com/view/greek-women-in-mathematics-en/conferences-and-activities/gwm-workshop?authuser=0

Το λεπτομερές πρόγραμμα του Συνεδρίου θα το βρείτε εδώ.

Μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλος στο δίκτυο GWM εδώ.

 

Εκ μέρους της Εκτελεστικής και της Οργανωτικής Επιτροπής

Με τιμή,

Σοφία Λαμπροπούλου
Καθηγήτρια ΕΜΠ